Česko Slovensko Polsko
383 800 199
Hills akce frisbee
RC Care Light srpen 2022

Mlsání pro páníčky: Bobis Jerky

Dobrůtky ze sušeného masa Jerky jsou snad všem již dobře známé. Jedná se o plátky sušeného masa, které se nejčastěji dělávají z hovězího, bizoního, drůbežího či vepřového. Maso se před přípravou nařeže na tenké plátky a následně se marinuje, koření, ochucuje solí a v posledním kroku důkladně suší.

Trocha historie

Název této oblíbené lahůdky vznikl ze španělského „ch‘arqui“. Takto nazývali španělští kolonizátoři Severní Ameriky plátky sušeného masa, které si sušili na palubách svých lodí. Tenké proužky tmavého libového masa poskytovaly domorodcům vysokoenergetické jídlo, které je plné výživných hodnot potřebných pro lov a život v divočině.

Původně bylo sušení založeno na principu uzení. Díky tomu maso dostávalo zajímavější chuť a prodloužila se jeho trvanlivost. Dnes se tímto způsobem jerky již moc nevyrábějí.

Pomocí sušení na horkém letním slunci, nebo uzením na otevřeném ohni, se maso stalo velmi trvanlivým. Jak bylo výše zmíněno, jerky se různě dochucují pro zpestření a zlepšení chuti samotného masa. Rozmanité bylinky a koření pro zvýraznění přirozené lahodné masové chuti si každý výrobce „ladí“ dle svého, čímž vznikají různé receptury, které jsou mnohdy zakotveny v letitých rodinných receptech.

Druhy

Rozdíly mezi recepturami jsou tedy patrné hlavně ze vzhledu použitého masa, kdy hovězí a bizoní je oproti drůbežímu výrazně tmavší. Zkuste ochutnat hovězí, kachní i krůtí dobroty, které nabízíme od českého výrobce Bobis.

HOVĚZÍ S PEPŘEM

HOVĚZÍ S PRAŽENOU CIBULKOU

KRŮTÍ SE ZÁZVOREM

KACHNÍ S POMERANČEM

Doporučení

Trvanlivé potraviny vždy skladujte v suchu, v pokojové teplotě a mimo dosah světla. Doporučujeme balení po otevření spotřebovat do 24 hodin. Součástí balení je absorbér kyslíku, který není určený ke konzumaci.

Případné bíle stopy na mase nejsou vadou jakosti! Stopy vznikají u sušeného masa používáním a následným usazováním soli.

Zobrazit další novinky

 

Nastavení ochrany soukromí

Přizpůsobujeme se Vám na míru. Abychom v tom byli co možná nejlepší, potřebujeme Váš souhlas k využití jednotlivých cookies a předáním dat třetím stranám. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Souhlasím

Nastavení cookie

Zde máte možnost povolit jednotlivé cookies podle Vašich preferencí.

Souhlasím se všemi